torna

Detall de la notícia

Imatge 3583451

Final de Curtmetratges del programa cultural Art Jove 2018, aquest dimecres al Teatre Municipal Catalina Valls, Palma

Aquest dimecres 28 de novembre es projectaran els 5 curtmetratges finalistes del Programa cultural Art Jove a les 20.30 h al teatre municipal Catalina Valls, Palma. De la quarentena de curts presentats se'n varen classificar 10 que varen passar a la semifinal que es va celebrar a Formentera el passat 29 de setembre. El jurat en va triar 5 per passar a la final, tot destacant la bona qualitat general de certamen.

El premi d'aquest certamen és el més alt del programa cultural Art Jove, dotat amb 8.000 €, repartits de la manera següent:
 
El grup o la persona guanyador/a del primer premi rebrà 2.000 € en metàl·lic. Els altres 2.000 € es distribuiran a parts iguals entre els finalistes, encara que el jurat pot decidir una altra distribució alternativa (establir un segon i un tercer premi, per exemple). Els 4.000 € restants es destinaran a finançar un nou curtmetratge per part de la persona o grup guanyador del primer premi al llarg del 2019.

El jurat estarà presidit per Jaume Carrió, guanyador del Goya al millor curtmetratge 2017, i format per David Mataró, director de cinema, Irene Niubó, guionista, Javier Matesanz, crític de cinema i David Monge, professor d’estudis audiovisuals de l’EDIB.

 Els curtmetratges finalistes per ordre de projecció són:

File_Life (20 min)
Director i guionista: Miquel Moyà Flaquer
 
Gaza (18 min 38 s)
Director i guionista: Carles Bover Martínez
 
L’arrel de pell (10 min 13 s)
Director i guionista: Josep Salvador Fortuny
 
Comprador ambulant (11 min 42 s)
Director i guionista: Jofre Urgelés González
 
Can Lluquí (7 min)
Directora i guionista: Cristina Ramón Cardona