torna

Detall de la notícia

Imatge 3582379

La final del certamen de Poesia i Prosa poètica dedicat a Manel Marí del programa cultural Art Jove 2018 és aquest dissabte a Eivissa

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada del director d'IBJove, Joan Ferrà, i el regidor de Cultura i Patrimoni d'Eivissa, Pep Tur, han presentat la final del certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí que se celebra aquest dissabte 24 de novembre en el centre cultural Can Ventosa, a Eivissa. Els han acompanyat el pare del poeta Manel Marí, Alfons G. Ninet, i el poeta Ben Clark, membre del jurat i guanyador de l’Art Jove 2004.

Per primera vegada aquest certamen es dedica a una persona, en aquest cas al poeta eivissenc Manel Marí, una de les veus més brillants de la seva generació que s’apagà prematurament, després de morir al gener del 2018, amb només 42 anys. D'aquesta manera, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports li ha volgut retre homenatge amb el seu nom a un dels certàmens més emblemàtics d'Art Jove.

L’acte consistirà en la lectura dramatitzada dels poemaris guanyadors d’aquest certamen, a càrrec de les dues actrius guanyadores del certamen de Creació Teatral Jove del 216, Lluki Portas i Lucía Sánchez.

Hi assistiran els 11 participants del certamen i la família del Manel Marí, a més del públic interessat en la poesia. L’entrada és lliure i gratuïta, tot i que l’aforament és limitat.

El certamen està dotat amb 4.000 euros que es repartiran de la manera següent: un primer premi en metàl·lic de 1.000 € i 2.000 € més destinats a la publicació del poemari guanyador per una editorial de reconegut prestigi, i dos segons premis en metàl·lic de 500 €.

El jurat va estar presidit per l’escriptor i periodista Sebastià Bennasar i format pels poetes Ben Clark i Ana Darder, ambdós guanyadors del certamen de poesia de l’Art Jove i pel poeta i editor Pau Vadell.

Una altra de les peculiaritats d’aquest certamen és que tots els concursants també participen amb el seu poemari al certamen de poesia Salvador Iborra, convocat per la Associació d’Escriptors en Llengua Catalana amb la col·laboració d'IBJove i de l’Agència Catalana de la Joventut. De fet, quatre d’aquests concursants són finalistes d’aquest concurs supracomunitari. En coneixerem el nom de la persona guanyadora el 15 de desembre a Esporles.