torna

Detall de la notícia

Imatge 3567240

Augmenten un 29 % els projectes beneficiaris dels ajuts per a actuacions de foment de l'ús de la llengua catalana que convoca la Conselleria de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística

Aquest passat dissabte, 10 de novembre, es va publicar al BOIB la resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports per la qual es concedeixen ajuts per a actuacions de foment de l'ús de la llengua catalana a les Illes Balears per a l'any 2018.

En aquesta ocasió s'han subvencionat 40 projectes, el que suposa un increment del 29% respecte de l'any passat en què es varen subvencionar 31 actuacions. El nombre de beneficiaris també ha augmentat, en aquest cas un 47%, ja que hem passat de 19 a 28 (18 són ajuntaments i 10 associacions o entitats).

Gràcies a aquesta convocatòria s'ha pogut donar suport a projectes com l'App "Aparella't" per geolocalitzar parelles lingüístiques o a la guia Salam al Català (acció inclosa al Pla d'arrelament lingüístic) presentats per la Plataforma per la Llengua; a la trobada "Treu la Llengua" presentada pels Joves de Mallorca per la Llengua; a les activitats relacionades amb el Dia Francesc de Borja Moll, presentat per la Institució Francesc de Borja Moll o a la Xarxa Territorial i el voluntariat lingüístic "Tots plegats" presentat per l'OCB, entre d'altres actuacions.
 
Premsa local i de temàtica especialitzada

Per altra banda, el passat dia 6 de novembre es va publicar al BOIB la resolució corresponent a la concessió dels ajuts a la convocatòria de premsa local i de temàtica especialitzada. Un total de 37 publicacions s'han beneficiat de la convocatòria d'enguany, mentre que l'any 2017 varen ser 30, fet que representa un creixement del 23%. Respecte de les publicacions subvencionades, 26 són de premsa local i 11 de premsa especialitzada.