torna

Detall de la notícia

Imatge 3464731

El Govern impulsa la nova llei d'acció concertada

Govern i Tercer Sector acorden demanar que la futura norma, pionera a l'estat espanyol, es tramiti al Parlament per lectura única  

La presidenta del Govern, Francina Armengol, juntament amb la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, s’ha reunit avui amb representants de les entitats del Tercer Sector Social, amb qui ha abordat la tramitació de la futura Llei de serveis a les persones en l’àmbit social a les Illes Balears.

 
A la trobada s’ha acordat, a petició de les entitats, que la nova llei sigui tramitada al Parlament pel procediment de lectura única. Això agilitaria el procés d’aprovació de la normativa, que ha estat àmpliament consensuada amb el Tercer Sector de la comunitat autònoma.
 
La futura llei d’acció concertada és una norma pionera a l’Estat espanyol, ja que regula la concertació de serveis d’atenció a les persones en l’àmbit social per part de les institucions públiques, resol una reclamació històrica del sector -la de concertar els serveis preferentment amb entitats del Tercer Sector Social- i, per primera vegada, permet concertar amb entitats els serveis d’orientació professional dirigits a col·lectius vulnerables.


La consellera Santiago ha explicat que “a partir d’ara, aquesta llei estableix una sèrie d’obligacions i requeriments tècnics que s’hauran de complir: no només s’haurà de demostrar solvència econòmica sinó també tècnica”. “D’aquesta forma”, ha continuat, “les entitats o empreses que es presentin hauran de puntuar, com a mínim, el 50 per cent de la valoració tècnica. A més, no es podran presentar ofertes econòmiques a la baixa. Perquè no és el mateix comprar cadires que donar serveis a les persones”


L’aposta del Govern de les Illes Balears ha estat des del principi pel model de concertació enlloc del model de la subvenció, per donar estabilitat tant als serveis, com als usuaris i a les entitats que els presten.


Arran de l’aprovació, per lectura única i per unanimitat, de la Llei del Tercer Sector a les Illes Balears el passat mes de maig, aquesta nova normativa reforçarà i facilitarà encara més la concertació dels serveis socials amb entitats del tercer sector social, a qui es donarà preferència de manera clara.


El projecte de llei d’acció concertada, normativa impulsada per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, es durà a Consell de Govern aquest divendres per a la seva aprovació.