torna

Detall de la notícia

Imatge 3436618

Autoritzada per dos anys la convocatòria del 0'7 de l'IRPF

Serveis Socials i Cooperació continua negociant amb Madrid un augment en la partida de l’IRPF social destinat a les Illes Balears

La convocatòria serà biennal, per aportar més estabilitat a les entitats beneficiàries i als programes que desenvolupen
 
La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació té l’autorització del Consell de Govern per destinar un total de 6 milions d’euros, en dos anys, a la convocatòria de subvencions a càrrec de l’assignació tributària del 0,7 % de l’IRPF per als anys 2018 i 2019.
 
La convocatòria es farà per dos anys i per un import de 3.040.904 € cada any. Es tracta de la mateixa quantia que en la convocatòria anterior, en espera que el Govern d’Espanya accepti les contínues reivindicacions del Govern, per mitjà de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, d’una distribució de l’IRPF social més estable, justa i solidària en relació amb els fons recaptats a cada comunitat.
 
La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació considera insuficient aquesta aportació de tres milions anuals i continua negociant amb Madrid un augment de l’assignació econòmica per a la nostra Comunitat. La reivindicació, tant del Govern de les Illes Balears com de les entitats del tercer sector social, continua sent gestionar progressivament la totalitat dels doblers recaptats a les Illes Balears per aquest concepte i destinar-los a projectes socials desenvolupats a la comunitat autònoma.
 
És la segona vegada que aquestes subvencions les gestiona el Govern autonòmic després que els tribunals ordenassin a l’Estat que complís les sentències que n’atorguen la gestió a les comunitats autònomes.