torna

Detall de la notícia

Imatge 3394778

El nou centre de dia i de nit de l'Hospici de Felanitx ja és una realitat

Una vegada s’han finalitzat les obres de l’edifici, es preveu que la instal·lació compti amb 38 places i que estigui en funcionament després de l’estiu

 

La reforma i rehabilitació de l’’antiga residència hospici Mare de Déu de Sant Salvador de Felanitx ja ha finalitzat i passat l’estiu aquest nou centre de dia i d’estades nocturnes rebrà els primers usuaris. Divendres passat es va dur a terme la inauguació i jornada de portes obertes del nou equipament, amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada per Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació; Margalida Puigserver, presidenta de l’IMAS; Joan Xamena, batle de Felanitx, i Juan Manuel Martínez, gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris. L’acte ha comptat amb la presència dels felanitxers i felanitxeres que s’han sumat a la jornada de portes obertes, on també s’ha descobert una placa commemorativa del centre.


 Amb la reforma de l’Hospici de Felanitx es recupera un edifici històric, que portava anys tancat, i l’obrim perquè doni servei als felanitxers i felanitxeres. Una fita que és resultat del compromís i el treball en equip de l’Ajuntament de Felanitx, el Consell de Mallorca i el Govern, als quals vull agrair la seva implicació.


Una vegada finalitzades les obres de rehabilitació de l’edifici cedit per l’Ajuntament, i a falta d’instal·lar el mobiliari, el centre disposarà de 38 places destinades a persones en situació de dependència: 30 places de centre de dia a la planta baixa (530m2) i 8 places per al servei d’estades nocturnes a la primera planta (453 m2). Unes places que s’integraran a la Xarxa d’Atenció Pública a la Dependència de les Illes Balears.


L’objectiu és crear noves places de centres de dia i que aquests tipus de centres estiguin presents a tots els municipis.


El cost total del projecte ha estat d’1.680.000 euros. El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, que és el responsable de les obres, ha assumit el 60% del cost total, és a dir, 1.008.000 euros, dels quals 789.600 provenen de la Conselleria de Serveis Socials, i 218.400, del Consell Insular de Mallorca (IMAS). D’altra banda, l’Ajuntament de Felanitx ha aportat el 40% restant, que ascendeix a 672.000 euros.Polítiques de dependència


D’altra banda, tant la presidenta del Govern com la consellera de Serveis Socials i Cooperació han posat en relleu la importància de fer front a l’envelliment de la població, millorant l’atenció a la cronicitat i tots els serveis relacionats amb la dependència, perquè “a més de viure més anys, els vivim millor”.

En aquest sentit, han apuntat a una política de dependència “compromesa, responsable i planificada”, que ha permès, entre altres coses: incrementar un 48% les persones beneficiàries de la Llei de dependència; multiplicar per cinc els serveis d’ajuda a domicili; crear nous serveis, com el de teleassistència; o posar en marxa un pla d’equipament de serveis socials, amb el qual s’estan ampliant i construint noves residències i centres de dia, i que està incorporant nous cuidadors i ciudadores, amb l’objectiu de “garantir drets i millorar l’atenció de les persones dependents”. Durant aquesta legislatura, s’han integrat a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència 434 noves places de residència.