torna

Detall de la notícia

Imatge 3391073

Avancen els acords per construir la nova residència des Castell i doblar les places a Sant Lluís

- La residència des Castell tindrà més de 60 places de dependència, mentre que a Sant Lluís es multiplica per dos l’oferta actual 

- El Govern té previst crear a Menorca més de 210 noves places destinades a persones en situació de dependència

El Consell de Govern s’ha donat avui per assabentat de les col·laboracions entre el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials i els ajuntaments de Sant Lluís i es Castell per a la creació de noves places residencials de dependència a Menorca. Aquest tràmit suposa un avanç en els acords de construcció i ampliació de més de 80 noves places en aquests dos municipis i la seva integració a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.
Es tracta, d’una banda, de la construcció d’una nova residència as Castell, a la urbanització de Santa Anna, que una vegada en marxa oferirà més de 60 places destinades a gent gran amb dependència. Una vegada ja ha passat l’acord pel Consell de Govern, la passa següent és signar el conveni mitjançant el qual l’Ajuntament des Castell cedirà els terrenys al Consorci i convocar el concurs d’idees arquitectòniques. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació finançarà les obres de construcció de la residència i concertarà les noves places.
D’altra banda, el Consell de Govern també s’ha donat per assabentat de les obres d’ampliació a la residència de Sant Lluís, que suposaran la creació de 20 noves places en aquest centre municipal. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, per mitjà del Consorci de Recursos Sociosanitaris, finançarà les obres, que consistiran a habilitar la segona planta de la residència, actualment en desús, atès que només està habilitada i en funcionament la primera planta de la residència. Amb aquestes obres, la residència municipal doblarà l’actual oferta de places.
Aquests són dos dels projectes inclosos en el Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. Actualment a Menorca hi ha 250 places de residència per a persones majors dependents i el Pla preveu la creació de més de 210 noves places a l’illa. Els altres projectes prevists i en diferents fases d’execució són la futura residència de Maó, al quarter de Santiago, que oferirà 120 places, i l’ampliació de la residència de Ferreries, que creixerà en 13 places més.