torna

Detall de la notícia

Imatge 3349080

El programa 'Atura't' ha atès en deu anys 167 joves amb mesures judicials per agressions sexuals

\ El projecte d'avaluació i intervenció amb adolescents compleix 10 anys

Més de 200 persones participen en les jornades 'Atura't. Deu anys d'experiència en avaluació i tractament d'agressors sexuals adolescents', en motiu dels deu anys de la creació d'aquest programa especialitzat en l'avaluació i la intervenció amb adolescents que han comès una agressió sexual i que té com a objectiu reduir la reincidència dels joves agressors sexuals i evitar-ne víctimes.

Les jornades, organitzades per la Direcció General de Menors i Famílies de la Conselleria es duen a terme avui i demà, dos dies al llarg dels quals s'exposaran experiències de programes en l'àmbit internacional i experiències que es duen a terme a la nostra comunitat autònoma que treballen tant amb la víctima de les agressions com amb els agressors.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha inaugurat les jornades apuntant que 167 joves d'edats entre els 14 i 18 anys que complien mesures judicials per agressions o abusos sexuals han estat atesos pel programa Atura't des de la seva creació, l'any 2008. Santiago ha explicat que actualment els reptes són dos: protegir les víctimes i treballar amb agressors per reduir la reincidència. "Els deu anys d'experiència amb l'Atura't ens ha demostrat que com més jove és l'agressor, més es redueix el nivell de reincidència i més capacitat hi ha de potenciar l'empatia cap a les víctimes i el reconeixement de l'agressió", ha exposat la consellera.

Fina Santiago ha recordat que a banda d'aquest programa, durant aquesta legislatura s'han incrementat les hores de formació als professionals que treballen amb menors, tant de cara a detectar, notificar i tractar abusos i a protegir la víctima, com en l'àmbit de la prevenció. Santiago ha remarcat la importància de la nova Llei de la Infància i Adolescència, pendent d'aprovar al Consell de Govern, que obligarà les administracions públiques a treballar i invertir en prevenció.