torna

Detall de la notícia

Imatge 3347752

Serveis Socials i Cooperació destina 190.000 euros a millorar les condicions de vida de les persondes sahrauís als camps de refugiats

Els doblers es destinaran a mantenir els projectes que desenvolupa l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí         
També servirà per sensibilitzar i promoure el coneixement a les Illes Balears de la situació que viu el poble sahrauí
 
El projecte «Millora de les condicions de vida de la població refugiada als campaments de refugiats de Tindouf i sensibilització i incidència política i mobilització social de la població balear envers el conflicte sahrauí» rebrà una subvenció de 190.000 €, segons l’acord del Consell de Govern d’avui. Es tracta d’una ajuda econòmica que permetrà garantir la continuïtat d’aquest projecte que desenvolupa l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears des de l’any 1987 i compleix els objectius marcats al Pla Director de Cooperació 2016-2019.
 
El projecte preveu actuacions en diferents àmbits i es desenvolupa per mitjà dels programes següents:
 
- El programa anual Vacances en Pau, que contribueix a millorar la salut dels infants sahrauís i que preveu el desplaçament temporal de noranta-cinc infants d’entre 8 i 12 anys a les Illes Balears des dels campaments de refugiats.
- Cobertura dels drets socials bàsics: accés a la salut, que consisteix en el suport al sistema de salut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) dotant-lo de recursos humans, materials i econòmics.
- Programa de sensibilització social de la població balear envers el conflicte sahrauí, que planteja accions i campanyes destinades a la divulgació entre la població balear de la realitat política, social i cultural del poble sahrauí i les causes que han generat el conflicte.
 
L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears és una organització no governamental sense ànim de lucre que fa trenta anys que promou el coneixement a les Illes Balears de la situació que viu el poble sahrauí, establint vincles entre ambdues comunitats, i desenvolupa projectes en els camps de refugiats de Tindouf per millorar les condicions de vida de les persones sahrauís que hi resideixen.