torna

Detall de la notícia

Imatge 3345458

Un total de 27 propostes opten al disseny arquitectònic de la nova residència de Maó

S’hi han presentat projectes arquitectònics de tot Espanya, i en breu el jurat resoldrà quina és la proposta guanyadora
La residència s’ubicarà al quarter de Santiago i oferirà entre 110 i 120 places per a persones grans en situació de dependència a Menorca
 
Una vegada acabat el termini de presentació de propostes, el concurs d’idees per construir la residència que s’ubicarà al quarter de Santiago de Maó ha rebut 27 propostes arquitectòniques. Es tracta d’un concurs que, com ja es fa ver amb les futures residències de Marratxí i Son Martorell a Mallorca, promou que arquitectes i equips professionals de tot Europa s’impliquin en el disseny d’equipaments residencials públics.
 
Les 27 propostes arquitectòniques s’han presentat de manera anònima i provenen tant de les Illes Balears com d’altres ciutats espanyoles. S’hi han presentat propostes de Palma, Maó, Barcelona, Madrid, Sevilla, Saragossa, Alacant, València i Pamplona. Aquestes propostes seran valorades per un jurat format per onze persones, en representació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i l’òrgan promotor, el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.
 
S’atorgaran tres premis: el primer, de 15.000 euros; un segon premi de 5.000 euros, i un tercer premi de 4.000 euros. El guanyador del primer premi podrà optar a l’adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic i d’execució així com de direcció de les obres.
 
La futura residència per a persones grans amb dependència de Maó va ser el primer equipament públic declarat d’interès autonòmic per part del Consell de Govern, el passat mes de gener, i és un dels equipaments inclosos en el Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021, de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. La construcció de la nova residència tindrà un cost aproximat de 8,5 milions d’euros i serà finançada pel Govern.