torna

Detall de la notícia

Imatge 3287475

Son Xigala tendrà un centre de dia de dependència i un centre municipal de Serveis Socials

Govern i Ajuntament invertiran 847.000 euros per reactivar la construcció de l’edifici, un projecte paralitzat a l’anterior legislatura

La consellera de Serveis Socials del Govern, Fina Santiago, i el batle de Palma, Antoni Noguera, han presentat  el projecte que permetrà que l’edifici  ubicat al carrer Sebel·lí cantonada carrer Florència del barri palmesà de Son Xigala es converteixi en un Centre municipal de Serveis Socials i en un Centre de dia per a persones majors amb dependència.
 
L’edifici té dues plantes. A la planta baixa s’habilitarà el Centre de Dia i a la primera, el Centre Municipal de Serveis Socials Mestral. Les obres consistiran en rehabilitar les parts deteriorades i en tancar la planta baixa. Cal recordar que el projecte es va iniciar l’any 2010 i l’anterior equip de govern el va paralitzar. Ara, es renovaran les façanes i s’adequaran les plantes perquè acullin ambdós serveis i s’urbanitzarà la parcel·la. Cada planta té 460 metres quadrats.
 
El pressupost per al centre de dia per a persones dependents, que aporta la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, és de 357.000 euros (305.000 per a l’adequació de la planta i 52.000 euros per a l’adquisició de mobiliari). Pel que fa al Centre Municipal de Serveis Socials, l’Àrea de Benestar i Drets Socials hi destinarà 490.000 euros a traves de la Llei de Capitalitat.
 
Es preveu que el projecte d’execució estigui llest a finals d’abril per poder treure’l a licitació aquest estiu. D’aquesta manera, les obres podrien començar a finals d’any i estar llestes en uns 9 mesos, aproximadament. En aquests moments des de l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne s’està redactant el projecte d’execució.
 
Reactivació de centres de dia
El nou centre municipal de Serveis Socials que s’ubicarà a Son Xigala permetrà acostar als barris de Son Xigala, Son Roca,  Son Ximelis, Son Rapinya, La Vileta i Son Peretó els serveis socials. Actualment, els beneficiaris d’aquests barris s’han de desplaçar al Centre municipal de Serveis Socials Mestral, ubicat al barri de Santa Catalina. Amb aquest nou centre l’equip de govern continua amb la política d’acostar els Centres municipals de Serveis Socials a la població dels barris més vulnerables de Palma. Cal recordar que aquesta legislatura es va obrir un nou Centre municipal de Serveis Socials a Son Gotleu.
 
Durant aquesta legislatura s'han reactivat projectes que varen ser paralitzats per  l'anterior govern. A Palma, ja s'ha recuperat el centre de dia de son Ferriol, el de Sa Indioteria, aquest de son Xigala i en centre de dia de la travessia Jesus. A més, s'ha retornat a l'ajuntament la gestió dels centres de Son Sardina, Son Dureta i Coll den Rabassa.
 
A l’acte també han assistit el director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach; el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez; el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila; la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i la regidora de Districte Ponent, Angélica Pastor.