torna

Detall de la notícia

Imatge 3278095

Obert el concurs d'idees per a la construcció de la futura residència de Maó

El termini per presentar ofertes acaba el 25 d’abril i s’hi poden presentar projectes arquitectònics de tot Europa


S’ubicarà a un solar de 9.800 metres quadrats i oferirà 120 places per a persones grans en situació de dependència


 
El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears ja ha obert el concurs d’idees per a la futura residència per a persones en situació de dependència que es construirà al quarter de Santiago, a Maó. El concurs per a presentar projectes arquitectònics s’ha publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i a la plataforma de contractació de l’Estat. Es tracta d’un concurs que, com ja es va fer amb les futures residències de Marratxí i son Martorell, és obert a arquitectes i equips professionals de tot Europa i respon a la voluntat de promoure la implicació dels professionals en el disseny d’equipaments residencials públics. El termini per presentar els projectes acaba el 25 d’abril.
 
En el concurs, les propostes arquitectòniques s’han d’ajustar a les característiques d’una residència per a persones amb dependència, així que el disseny, l’organització del programa i l’elecció dels sistemes de construcció i instal·lacions han de donar resposta a la mobilitat i la seguretat dels usuaris i al seu dret a l’autonomia. Els projectes s’han de plantejar segons el principi d’economia funcional, amb el menor impacte ambiental possible i respectant l’entorn on s’ubicarà la residència.
 
Es constituirà un jurat format per onze persones, composat per representants de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, l’Ajuntament de Maó i el Consell de Menorca, cinc tècnics nomenats per aquestes administracions, dos arquitectes nomenats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i el director d’una residència. S’atorgaran tres premis, essent el primer premi de 15.000 euros, un segon premi de 5.000 euros i un tercer premi de 4.000 euros. El guanyador del primer premi podrà optar a l’adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic i execució, així com la direcció de les obres.
 
La futura residència per a persones majors amb dependència de Maó va ser el primer equipament públic declarat d’interès autonòmic per part del Consell de Govern, el passat mes de gener, i és un dels equipaments inclosos al Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.
 
La construcció d'aquesta nova residència a Menorca tindrà un cost aproximat de 8’5 milions d’euros i serà finançada per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.