torna

Detall de la notícia

Imatge 3209367

Passa endavant en la construcció de la residència de Son Martorell

El projecte arquitectònic “Llars” ha estat el guanyador del concurs de la nova residència per a persones grans dependents que es construirà a Son Martorell, a Palma. Està previst que les obres es puguin iniciar a finals d'any. Comptarà amb 120 places i té un pressupost de 8,5 milions d’euros, que es finançaran a mitges entre el Govern i el Consell.

Han estat presents a la presentación del projecte, la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada per la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, Antoni Noguera.

L’Ajuntament de Palma ha cedit el solar on es construirà la residència. Es tracta d’un espai de 6.450 metres quadrats, situat al carrer de Xesc Forteza. Pel que fa al Consell, es farà càrrec de la seva gestió quan estigui construïda. Els tres representants han destacat que la col•laboració institucional fa possible el nou equipament. 

El projecte guanyador

El projecte arquitectònic que ha guanyat el concurs és obra de l’estudi madrileny Paredes Pedrosa Arquitectos. El seu disseny conjuga la necessitat d’assistència individualitzada i d’intimitat amb la necessitat de companyia i convivència. Destaca la seva configuració en tres blocs units per patis i jardins oberts que permeten l’entrada de molta llum natural.

Al concurs s’hi varen presentar 45 propostes.

Nous equipaments

El Govern va anunciar aquest projecte el passat mes d’abril. Es tracta d’una residència que ja es va planificar durant la legislatura 2007-2011, però que l’anterior Govern no va executar. 

Aquest nou projecte se suma a d’altres que ja s’estan tramitant, com la nova residència de Marratxí, que compta amb un projecte guanyador, i les residències de Maó i Formentera, per a les quals ja s’han firmat els protocols de col•laboració amb els ajuntaments respectius. Amb la construcció de nous equipaments i l’ampliació de residències ja existents, el Govern fa feina per suplir la manca de places a les Illes Balears per a persones grans en situació de dependència.