torna

Detall de la notícia

Imatge 3147071

La consellera Fanny Tur s'adreça a Vueling pels fets denunciats per dues passatgeres

Arran de la polèmica suscitada per l’expulsió de dues passatgeres d’un vol de l’aerolínia Vueling entre Barcelona i Maó, la consellera Fanny Tur ha parlat amb els responsables de l’empresa per demanar-los la seva postura respecte dels fets.

La consellera els ha transmès la gravetat dels fets denunciats, i els ha recordat que les Illes Balears són un territori amb dues llengües oficials que tots els ciutadans tenen dret a emprar-les.

Des de les institucions, s’ha de treballar per garantir i fer respectar aquest dret que empara la norma suprema de la Comunitat Autònoma: l’Estat d’Autonomia de les Illes Balears i també la Llei de Normalització lingüística.

Davant la gravetat dels fets denunciats i per garantir des de les institucions autonòmiques el dret dels ciutadans a poder-se expressar en qualsevol de les dues llengües oficials, es dirigirà una carta formal a l’aerolínia perquè expressi la seva posició i s’adoptaran les mesures necessàries per seguir treballant en la garantia dels drets dels ciutadans de les Illes Balears.