torna

Detall de la notícia

Imatge 3067926

El Govern commemora el Dia Europeu de les Llengües

La Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, a través del Centre Balears Europa, i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Política Lingüística, han col·laborat en l'organització de l'acte per commemorar el Dia Europeu de les Llengües a les Illes Balears.

Amb motiu d'aquest Dia Europeu de les Llengües, que es celebra cada 26 de setembre des de l'any 2001 per iniciativa del Consell d'Europa, s'ha organitzat, aquest dimarts dia 26 de setembre a les 18.30 hores al Museu de Mallorca, una conferència col·loqui amb la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística i la llengua catalana, a càrrec de Vicent Fenollar, cap de continguts i política de difusió de la Xarxa Europea per a la promoció de la Diversitat Lingüística.

Durant la seva intervenció de benvinguda, la consellera de Cultura, Participació i Esport, Fanny Tur, ha destacat que el Govern ha formalitzat enguany la inclusió com a membre de ple dret a aquesta Xarxa Europea, que es va crear en 2007 i té per finalitat influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d'Europa.

"Les polítiques lingüístiques perquè tenguin un efecte real, necessiten estabilitat" ha explicat la consellera, afegint: "Tenim un patrimoni molt valuós i per tant la responsabilitat de conservar-lo, normalitzar-lo, i posar-lo en valor."

Després de la conferència de Vicent Fenollar, el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha tancat l'acte. Barceló ha destacat que aquest Govern va establir des del primer dia com a prioritat el reconeixement del català com a llengua d'Europa. "Entenem la diversitat lingüística com a una riquesa d'Europa i de tota la seva ciutadania. Una riquesa cultural, d'identitats, una riquesa lingüística que aporta conceptes diferents, pensaments nous, idees diferenciadors i possibilitats expressives. En resum, les llengües són tresors únics que s'han de protegir, i aquest missatge és més actual que mai, aquests dies", ha explicat el vicepresident.

Per acabar, els membres del grup Posidònia Folk, Antoni Pastor i Marta Elka, han interpretat poemes musicats d'autors mallorquins d'ahir i d'avui.

Dia Europeu de les Llengües

El Dia Europeu de les Llengües es celebra cada 26 de setembre des de l'any 2001 per iniciativa del Consell d'Europa.

Els objectius del Dia Europeu de les Llengües són:
- Destacar la importància de l'aprenentatge de llengües i incrementar el plurilingüisme i la comunicació intercultural.
- Promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d'Europa.
- Fomentar l'aprenentatge de les llengües al llarg de tota la vida dins i fora de l'escola.