torna

Detall de la notícia

Imatge 3048017

Comença la primera Estada lingüística d'estiu a les Illes Balears

L’Institut Ramon Llull (IRL) organitza per primera vegada i conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) una Estada lingüística d’estiu a Palma, des d’aquest diumenge 3 al 15 de setembre. Es tracta d’un programa destinat a persones que vulguin millorar els seus coneixements de llengua i cultura catalanes i conèixer la ciutat de Palma i l’illa de Mallorca.

L’Estada lingüística a les Illes compta amb 20 estudiants procedents de 17 universitats d’11 països diferents, que pertanyen a la Xarxa Universitària de l'IRL d’estudis catalans a l’exterior. Procedents d’Alemanya, República Txeca, la Federació russa, Sèrbia, Israel, Hongria, Itàlia, Mèxic, Polònia, Regne Unit i França, participaran tant en cursos de llengua com en activitats de lleure vinculades al turisme cultural de l’illa.

L'acte inaugural s’ha fet aquest matí a l’edifici Sa Riera de la UIB, a càrrec de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears i Josep Anton Fernàndez, cap de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull. A l'acte de benvinguda també hi ha assistitit la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà.

La consellera Fanny Tur ha recordat que aquesta primera Estada "recull l'esperit del Campus Universitari de la Llengua Catalana que es va celebrar a Artà", a partir del 2009 i organitzat conjuntament entre l'Institut Ramon Llull i el Govern d'Andorra.

El programa consisteix en 30 hores de classes de català i 15 hores de formació en aspectes culturals dels països que s’expressen en llengua catalana, tant des del vessant sociolingüístic com de l’artístic, literari o històric, entre d’altres. Més enllà de les hores lectives, també s’organitzen diverses activitats lúdiques els vespres i els caps de setmana. Algunes d’aquestes són una visita a la serra de Tramuntana, un taller de cuina mallorquina i diverses conferències que tracten la història, el medi natural, la música o la literatura de Mallorca.

L’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears és un dels projectes en el marc del reingrés del Govern de les Illes Balears a l'IRL. A més, l'Institut organitza diversos programes per a estudiants, com el Campus Universitari de la Llengua Catalana, coorganitzada amb el Govern d’Andorra, i l’Estada lingüística a València, coorganitzada amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Amb aquest nou projecte, l'IRL consolida l'aposta per la diversificació territorial de les estades d’estiu i enforteix l’oferta per als estudiants de les universitats de l’exterior.