torna

Detall de la notícia

Imatge 2937570

La Conselleria dotarà amb més treballadors el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada de tres dels seus directors generals, Carles Gonyalons, d’'Esports i Joventut, Joana Català, de Cultura, i Marta Fuxà, de Política Lingüística, s’han reunit a Eivissa, primer, amb l’'alcalde de Vila, Rafel Ruiz, acompanyat dels regidors de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, d'Educació, Formació i Ocupació i Política Lingüística, Mariví Mengual, i Agustí Perea, d'Esports, Joventut i Festes. Posteriorment, l'equip de la Conselleria s'ha reunit amb el conseller insular d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’'Eivissa, David Ribas.

Fanny Tur i els seus directors generals s’'han mostrat compromesos a col·laborar amb les principals necessitats de la Pitiüsa major pel que fa als diferents àmbits d’acció.

En Cultura, la consellera ha mostrat tot el seu suport a col·laborar amb implicació pressupostària en la Casa de la Música, futura seu del Patronat Municipal de Música d'Eivissa, com "un dels projectes institucionals importants del pressupost de 2018", ha remarcat.  També s'ha compromès a destinar 25.000 € al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE), de titularitat municipal.

Aprofitant la visita, la consellera Tur ha anunciat també que dotarà de 4 noves places el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) per garantir-ne l'accés a la ciutadania, una de les peticions de la direcció del centre que pertany a la Conselleria.

En l’àmbit esportiu, la Direcció General d’Esports i Joventut distribuirà un total de 160.000 € per a promoció esportiva a les illes menors a través de la col·laboració amb els Consells Insulars per a projectes i infraestructures d'aquests, tenint en compte, a partir d'ara, factors proporcionals per població; això és: 75.000 € per a Eivissa, 62.000 € per a Menorca i 23.000 € per a Formentera.

Un dels altres compromisos ha estat avançar el període de tramitació de les ajudes perquè els clubs esportius puguin justificar-les com abans millor per poder-les cobrar. Cal destacar que les ajudes de 2017 a equips han augmentat un 33% en un total de 200.000 €, de 600.000 a 800.000 €.

També es destinaran 22.500 € a la col·laboració amb el Consell Insular d'Eivissa per a la campanya "Posam Valors a l'Esport" de la Direcció General d'Esports i Joventut.

Pel que fa a Política Lingüística, la Conselleria s’ha compromès a intensificar la coordinació institucional i la seva implicació en el Pla d'Actuacions en Matèria de Política Lingüística per al Quinquenni 2016-2017.

Les reunions han servit també per iniciar les exposicions informatives als potencials beneficiaris de les 4 línies d’ajuts que treu enguany la Direcció General per tal d’explicar-los les principals característiques i novetats de les convocatòries d'enguany. Les quatre línies d’ajuts són els destinats a la premsa local o especialitzada en català; els que premien la millor campanya publicitària; els destinats a accions de foment de l’ús de la llengua catalana; i els dedicats a la premsa diària en català, que enguany presenten un significatiu increment de 180.000 € a 250.000 € i que preveuen incentius per a la versió en català dels mitjans que vulguin adaptar-s'hi.