torna

Detall de la notícia

Imatge 2872781

Convocades les proves de maig de català de tots els nivells

El Butlletí Oficial de les Illes Balears ha publicat la resolució de la convocatòria de proves de maig 2017 per obtenir els certificats oficials de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu que expedeix la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports.
 
Les proves escrites dels nivells B1, C1 i LA seran el 20 de maig; les dels nivells A2, B2 i C2, el 27 de maig, mentre que les proves orals de tots els nivells no seran fins al 9 de setembre. El volum actual de proves (la inscripció de gener de 2017 respecte de gener de 2016 ha crescut un 70%) complica la gestió i fa que els terminis que hi havia establerts fins ara siguin insuficients per garantir que els tribunals puguin fer la feina d'avaluació en condicions. Amb aquest canvi es vol assegurar que es manté la qualitat i correcció del sistema d'acreditació de coneixements de llengua catalana, a banda que l'agost és un mes pràcticament inhàbil a l'Administració per convocar exàmens al juliol o a l'agost.
 
Calendari
 
El 12 d'abril es publicarà la relació provisional d'admesos i exclosos a la convocatòria. El termini per esmenar errors en les inscripcions serà del 18 d'abril al 2 de maig. La publicació de les relacions definitives d'admesos i exclosos, així com la publicació d'hora i lloc de les proves escrites, serà el 12 de maig (a partir de les 15 hores), al tauler d'anuncis i al web http://dgpoling.caib.cat de la Direcció General de Política Lingüística.
 
El 16 de juny es publicaran els resultats provisionals de les proves escrites de tots els nivells, i ja serà el 12 de juliol quan surtin els resultats definitius de les proves de llenguatge administratiu i de les proves escrites de la resta de nivells.
 
Pel que fa a les proves orals (9 de setembre), només les podran fer les persones que hagin superat la prova escrita. El 6 de setembre es donaran a conèixer l'hora i el lloc de les proves i els resultats provisionals es publicaran el 15 de setembre. Finalment, els resultats definitius de les proves orals es publicaran el 6 d'octubre.
 
Les proves es faran a Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera.
 
Inscripcions
 
A banda dels canvis importants en el calendari, també n'hi ha en el sistema de pagament. Les inscripcions es poden fer a través de http://dgpoling.caib.cat per pagament telemàtic amb targeta bancària o banca electrònica o també per pagament presencial, a través del qual el pagament de la taxa s'ha de fer per mitjà del model 046 de l'Agència Tributària de les Illes Balears per posteriorment dur-lo al banc emplenat i fer la liquidació a les entitats col·laboradores. En el cas d'inscripcions presencials, el pagament s'ha de fer abans d'inscriure's a les proves mitjançant una autoliquidació al web www.atib.es.