torna

Detall de la notícia

Imatge 2872617

Projecció especial d'Incerta glòria, amb Agustí Villaronga i l'equip de la pel·lícula, aquest diumenge a Palma

Amb motiu de l'estrena als cinemes, aquest divendres 17 de març, de la nova pel·lícula Incerta glòria del cineasta mallorquí Agustí Villaronga, aquest pròxim diumenge 19, a les 20:15 hores, es fa un passi especial en versió original en català al cinema Augusta de Palma, que comptarà amb la presència del director, dels actors protagonistes Marcel Borràs i Núria Prims, i de la productora, Isona Passola.

Incerta glòria és l'adaptació de la novel·la homònima de Joan Sales, que narra el conflicte moral i sentimental entre quatre personatges (una dona i tres homes), amb la Guerra Civil espanyola com a teló de fons, però, més que reflectir-hi el conflicte bèl·lic en si, la força narrativa és a través dels efectes emocionals que la guerra deixa en els seus protagonistes.

Villaronga torna a treballar en aquesta ocasió amb la productora Isona Passola amb qui ja va fer Pa negre, la cinta amb què va guanyar nou premis Goya i tretze Gaudí el 2011, i el Premi Nacional de Cinematografia.

A les Illes Balears, Incerta glòria es projectarà en versió original catalana als cinemes següents:

Ocimax (Palma): 16 h, 18.15 h, 20.30 h, 22.45 h. Projeccions matinals els dissabtes i diumenges a les 12.10 h. i nocturnes els divendres i dissabtes a la 1 h.

Multicines Manacor: 16 h, 18.10 h, 20.20 h, 22.30 h. Projeccions matinals els diumenges a les 12.05 h.

I properament es projectarà també a l'Ocimax de Maó i al Multicines Eivissa, on s'estrenarà el 27 d'abril en V.O. dins el cicle "Anem al cinena".

Es poden concertar sessions matinals per a grups escolars (tel. 971 40 30 00).

Per tant, Incerta Glòria es podrà veure en català a Eivissa, Mallorca (Palma i Manacor) i Menorca (Maó).

D'altra banda, diumenge, dia 19 de març, abans del passi especial als cinema Augusta, el Centre de Cultura Sa Nostra, l'Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB) ha organitzat una trobada amb Agustí Villaronga, oberta a tots els públics, a partir de les 17.00 hores. L’acte és possible gràcies al suport de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports a través de la Direcció General de Cultura i l'Institut de la llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC), la Illes Balears Film Commission i BMN, i comptarà també amb la presència del actors protagonistes de la cinta, Núria Prims i Marcel Borràs, que juntament amb Villaronga parlaran de com produir cinema internacional en català, a més dels detalls d'aquesta producció.

Després d'aquesta trobada i abans de la projecció especial, a les 19 hores, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, rebran el director Agustí Villaronga, els actors Núria Prims i Marcel Borràs, la productora Isona Passola i el director de producció, Àlex Castellon.