torna

Detall de la notícia

Imatge 1296401

Congrés "Una educació oberta al món: els reptes educatius de la diversitat cultural"

 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats de les Illes Balears i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports han organitzat per als dies 22, 23 i 24 de novembre de 2012 el Congrés d'àmbit nacional “Una educación abierta al mundo; los retos educativos de la diversidad cultural”, que se celebrarà a l’Auditòrium de Palma de Mallorca.


El Congrés té la intenció de donar resposta a les necessitats generades durant les darreres dècades per l'augment dels fluxos migratoris que han dibuixat una nova realitat social, totalment multicultural. Aquesta heterogeneïtat cultural no implica per se que hi hagi un intercanvi, una relació o una comprensió entre les diverses cultures que conviuen en un mateix espai. En aquest context, el Congrés pretén provocar una reflexió sobre la necessitat d'establir una nova visió de la multiculturalisme, potenciar l'enriquiment que suposa la convivència de diverses cultures i aprendre a neutralitzar els possibles conflictes creats per ella.

 

OBJECTIUS


A més d'intervencions institucionals, el programa comptarà amb la participació de ponents de prestigi nacional i internacional, taules rodones, comunicacions i experiències comunicatives, que pretenen assolir els següents objectius:


• Provocar una reflexió sobre la diversitat cultural en la qual està immersa la nostra societat.
• Intercanviar experiències pràctiques realitzades per docents en centres educatius d'Infantil, Primària i Secundària, pel que fa a la integració de l'alumnat immigrant i la seva família.
• Oferir al professorat pautes i eines per al desenvolupament del treball diari a l'aula, potenciant els valors que ofereix la multiculturalisme present avui en els centres educatius espanyols.

 

DESTINATARIS


El Congrés està dirigit fonamentalment al professorat dels diferents nivells i etapes educatives no universitàries de totes les Comunitats Autònomes, i als responsables i administradors de les mateixes.


El nostre desig és oferir un marc de trobada de totes les CCAA, on els assistents puguin compartir models i experiències que tinguin relació amb la diversitat que omple avui les nostres aules.

 

PRESENTACIÓ D'EXPERIÈNCIES:

Tots aquells docents que estiguin interessats en compartir la seva experiència relacionada amb el tema del congrés, podeu emplenar la "fitxa de presentació d'experiències i comunicacions" i fer-la arribar al Comité Tècnic al correu electrònic congresoeducacionabierta@dgoifp.caib.es

 

WEB DEL CONGRÉS:

http://www.congresoeducacionabierta.com/